Stichting Horizon Harreveld
< Terug naar lijst

Stagiair(e)s Pedagogisch Gezinsbegeleider – 32 uur per week

Solliciteren

Wil jij tijdens je studie al wat kunnen betekenen voor de gezinnen die bij ons worden behandeld? Wil je meer kennis en ervaring opdoen in de behandeling van multi problem gezinnen? Dan hebben wij de perfecte stageplek voor jou op locatie Harreveld en omgeving in het prachtige Gelderland! We zoeken per september 4 stagiaires.

Wat ga je doen?

De gezinnen verblijven maximaal 3 maanden in Harreveld en omgeving. De werkzaamheden hebben betrekking op het hele gezinssysteem,  waarbij meestal sprake is van multi problem gezinnen. Je gaat in eerste instantie meekijken en gaat leren van je collega’s. Dit met als doel om in de loop van de stageperiode steeds zelfstandiger te worden in de uitvoering van de onderstaande werkzaamheden van een pedagogisch gezinsbegeleider.

De werkzaamheden van een pedagogisch gezinsbegeleider zijn dat je als ondersteuner werkt in de opvoeding en het behandelen van individuele problematieken van de gezinsleden. Vanuit de dynamiek en de complexiteit van het gezinssysteem worden werkzaamheden verricht om mogelijke systeemproblematiek in kaart te brengen. Tevens is de pedagogisch gezinsbegeleider belast met het uitvoeren van gezinsbegeleiding conform de afspraken in de behandelplanbesprekingen, waarin ook de werkdoelen van de ouders en jeugdigen aan de orde komen. Daarnaast het onderhouden  van contacten c.q. begeleiden van ouders en kind(eren) en het zo nodig doorverwijzen van ouders naar aanvullende hulpverlening of bemiddeling. Mede op basis daarvan levert de pedagogisch gezinsbegeleider een bijdrage aan het opstellen van behandelplannen van kind en ouders. Ook wordt zorg gedragen voor verslagleggingen betreffende de voortgang, bijkomende correspondentie en de nodige registratie betreffende de uitgevoerde werkzaamheden. Last but not least onderhoudt de pedagogisch gezinsbegeleider contacten met externen en verzorgt de voorbereiding en uitvoering van mogelijke voor- en na trajecten.

Locatie Harreveld biedt zorg aan jeugdigen met ernstige gedragsproblemen en om deze op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers en psychiater werken samen met de jeugdigen. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open en gesloten jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jeugdigen die er zonder hulp niet uit komen.

In Harreveld (Gelderland) hebben we de gesloten locatie Anker (Jeugdzorgplus), de open locatie Prisma en de Gezinsbehandeling. De locaties Anker en Prisma spelen in op de maatschappelijke ontwikkelingen ten aanzien van open, gesloten en ambulante jeugdzorg en de daarbij behorende dynamiek. We willen de beste in Nederland zijn door het bieden van hoog specialistische jeugdzorg.

Wat vragen we van je?

  • Je doet een HBO opleiding SPH, MWD of Social Work en zoekt een stageplaats voor je 3e leerjaar;
  • Je kiest heel bewust voor een stage op een locatie waar gezinbehandeling plaatsvindt. Je weet ook goed te verwoorden waarom dit jouw interesse heeft en hoe je jouw bijdrage gaat leveren;
  • Je hebt een stevige, enthousiaste persoonlijkheid. Daarnaast ben je flexibel, beschik je over doorzettingsvermogen, ben je creatief en heb je humor;
  • Je bent voor een periode van 10 maanden beschikbaar om stage te lopen, voor 32 uur per week.

Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou? 

  • We bieden jou een leuke en leerzame stageplaats waarvan je kunt zeggen: “Dat heb ik mooi voor elkaar!” Omdat wij met hart en ziel hebben gekozen voor de jeugdzorg en het speciaal onderwijs kunnen we jou alle ins en outs leren over het omgaan met onze doelgroep.
  • Je krijgt een praktijkbegeleider toegewezen die beschikt over minimaal 2 jaar relevante werkervaring evenals de competenties en bevoegdheden om stagiaires op de werkplek te begeleiden, zodat je zo gericht mogelijk leerervaringen op kunt doen. Jij krijgt hierdoor een goede basis en kun je ontwikkelen in de functie van Gezinsbegeleider.
  • We bieden je een stagevergoeding van €250,- bruto per maand conform de CAO Jeugdzorg (op basis van 32 uur per week). Een kans die je in je loopbaan verder zal helpen!

Solliciteren en contact

Ben jij dé stagiair(e) die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!” Solliciteer dan direct! Graag ontvangen we jouw motivatiebrief en CV uiterlijk 31 maart 2020 via de knop “Direct Solliciteren”. Voor meer informatie kun je contact opnemen Anja Winters, Afdelingshoofd, op het telefoonnummer 06 – 5536 3011.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Referentienummer:

2020-Z-439

Regio:

Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Tijdelijk

Werkuren:

Parttime

Sluitingsdatum:

31-03-2020

Locatie:

Harreveld

Contactpersonen:

Barbara van Baarle
tel.: 0640185372
mobiel: 0640185372
Terug naar boven