Stichting Horizon Harreveld
< Terug naar lijst

Stagiair(e)s Pedagogisch Medewerker Residentieel Open Jeugdzorg – 32 uur per week

Solliciteren

Wil jij tijdens je studie al wat kunnen betekenen voor onze jongeren in de open jeugdzorg? Dan hebben wij de perfecte stageplek voor jou op onze gesloten locatie Prisma in het prachtige Harreveld! We zoeken per september 4 stagiaires.

Wat ga je doen?

Jouw stageperiode richt zich op ontwikkeling in de functie van pedagogisch medewerker op een residentiele behandelgroep. Dit betekent dat je eerst mee gaat kijken en gaat leren van je collega’s, om in de loop van de stageperiode steeds zelfstandiger te worden in de uitvoering van de werkzaamheden van een pedagogisch medewerker. Je komt te werken op een van de behandelgroepen, mede afhankelijk van je eigen voorkeur. Het team bestaat uit je directe collega’s, een werkbegeleider en het team wordt aangestuurd door een afdelingscoördinator. Omdat de jongeren 24 uur per dag en 7 dagen in de week bij Horizon zijn, draai je onregelmatige diensten.

Locatie Harreveld biedt zorg aan jeugdigen met ernstige gedragsproblemen en om deze op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers en psychiater werken samen met de jeugdigen. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open en gesloten jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jeugdigen die er zonder hulp niet uit komen.

In Harreveld (Gelderland) hebben we de gesloten locatie Anker (Jeugdzorgplus), de open locatie Prisma en de Gezinsbehandeling. De locaties Anker en Prisma spelen in op de maatschappelijke ontwikkelingen ten aanzien van open, gesloten en ambulante jeugdzorg en de daarbij behorende dynamiek. We willen de beste in Nederland zijn door het bieden van hoog specialistische jeugdzorg.

Wat vragen we van je?

  • Je doet een HBO opleiding SPH, MWD of Social Work met uitstroom profiel Jeugdzorg en zoekt een stageplaats voor je 3e leerjaar;
  • Je kiest heel bewust voor een stage op een open residentiele groep met jongeren die ernstige gedragsproblemen hebben. Je weet ook goed te verwoorden waarom dit jouw interesse heeft en hoe je jouw bijdrage gaat leveren;
  • Je hebt een stevige, enthousiaste persoonlijkheid. Daarnaast ben je flexibel, beschik je over doorzettingsvermogen, ben je creatief en heb je humor;
  • Je bent voor een periode van 10 maanden beschikbaar om stage te lopen, voor 32 uur per week.

Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou? 

  • We bieden jou een leuke en leerzame stageplaats waarvan je kunt zeggen: “Dat heb ik mooi voor elkaar!” Omdat wij met hart en ziel hebben gekozen voor de jeugdzorg en het speciaal onderwijs kunnen we jou alle ins en outs leren over het omgaan met onze doelgroep.
  • Je krijgt een praktijkbegeleider toegewezen die beschikt over minimaal 2 jaar relevante werkervaring evenals de competenties en bevoegdheden om stagiaires op de werkplek te begeleiden, zodat je zo gericht mogelijk leerervaringen op kunt doen. Jij krijgt hierdoor een goede basis en kun je ontwikkelen in de functie van Pedagogisch Medewerker.
  • We bieden je een stagevergoeding van €250,- bruto per maand conform de CAO Jeugdzorg (op basis van 32 uur per week). Een kans die je in je loopbaan verder zal helpen!

Solliciteren en contact

Ben jij dé stagiair(e) die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!” Solliciteer dan direct! Graag ontvangen we jouw motivatiebrief en CV uiterlijk 31 maart 2020 via de knop “Direct Solliciteren”. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anja Winters, Afdelingshoofd, op het telefoonnummer 06 – 5536 3011.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Referentienummer:

2020-Z-440

Regio:

Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Sluitingsdatum:

31-03-2020

Locatie:

Harreveld

Contactpersonen:

Barbara van Baarle
tel.: 0640185372
mobiel: 0640185372
Terug naar boven