Stichting Horizon Hestia
< Terug naar lijst

Zij-instromers Pedagogisch Medewerkers - 24 tot 36 uur per week

Solliciteren

Ben jij politieagent, brandweerman of -vrouw, (ambulance) broeder, militair of heb je een ander maatschappelijk betrokken beroep? Dan willen we jou uitdagen om maatschappelijk het verschil te komen maken met onze jongeren!
Sta je stevig in je schoenen en wil je je ervaring in je huidige baan met opgroeiende jongeren vanuit een ander perspectief invulling geven? Dan bieden wij jou de mogelijkheid om je carrière een boost te geven en een geweldige switch te maken! Wij gaan buiten de gebaande paden werven in de jeugdzorg en zijn daarom op zoek naar jou!
Wij zoeken zij-instromers die in combinatie met de start van een gerichte studie de uitdaging aangaan om met onze jongeren te werken met gedragsproblematiek, die ontstaan zijn door meegemaakte trauma’s in het verleden. Dus wil jij aan de slag als Pedagogisch Medewerker bij JeugdzorgPlus locatie Hestia in Alphen aan den Rijn, dan is dit jouw baan!

 

Wat ga je doen?

Zet jij alles op alles om onze jongeren een veilig thuis te bieden?  Kernwoorden als doorzetter, kennis, lef en intuïtie, maken jou tot de pedagoog die de jongeren zo hard nodig hebben. Ervaring met dit soort jongeren heb je ook in je huidige baan, alleen het papiertje ontbreekt. Je wilt een rolmodel voor ze zijn en het verschil voor ze maken. Jij kunt hun angst en verlangens zien en wilt hún leven leren kennen. Je bent in staat om beetje bij beetje een opening te vinden en vertrouwen op te bouwen. Je helpt hen bij het aanleren van sociale vaardigheden en het vergroten van de zelfredzaamheid. Je draagt samen met ander pedagogisch medewerkers de verantwoordelijkheid voor het leefklimaat op de groep, dat stimulerend is voor de opvoeding, begeleiding en behandeling van de jongeren.

 

Locatie Hestia Alphen aan den Rijn

Hestia is een gespecialiseerde, gesloten opvang- en behandelvoorziening voor 18 meiden van 12 tot 18 jaar, die als gevolg van misleiding, dwang en geweld het slachtoffer zijn of dreigen te worden van afhankelijkheidsrelaties, Loverboys of andere vormen van mensenhandel. Horizon levert aan deze meiden zeer specialistische behandeling op maat, afgestemd op de complexiteit van hun problematiek. Daarnaast krijgen de meiden onderwijs met de mogelijkheid om hun diploma te behalen. Voor deze gesloten meidengroepen zijn wij op zoek naar enthousiaste, stevige en down-to-earth teamleden.

 

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt ervaring als politieagent, militair, brandweerman-/vrouw, (ambulance)broeder of in een ander maatschappelijk betrokken job;
 • Je bent bereid om te leren en je nieuwe materie eigen te maken;
 • Je hebt affiniteit en recente, relevante ervaring met onze doelgroep;
 • Je bent in staat tot objectieve observatie en rapportage;
 • Je kunt zowel individueel als groepsgericht met jongeren werken;
 • Je onderhoudt contact met ouders/verzorgers en externe instantie;
 • Het draaien van onregelmatige diensten en weekenden vind je geen probleem;
 • Als persoon ben je een doorzetter, flexibel, enthousiast en sta je stevig in je schoenen. Je hebt aantoonbaar ontwikkelde competenties op het vlak van sensitiviteit, probleemanalyse, samenwerken, stressbestendigheid, zelfvertrouwen, integriteit en zelfreflectie.

Kom je bij ons werken? Dan vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Wat bieden wij jou?

 • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
 • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie pedagogisch medewerker B is ingedeeld in schaal 7. Het salaris bedraagt maximaal €3.285,52bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week);
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
 • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

 

Solliciteer en contact

Ben jij de pedagogisch medewerker die zich in dit profiel herkent en denkt “dit is mijn volgende uitdaging!” Solliciteer dan direct!Voor meer informatie kun je contact opnemen met Barbara van Baarle, Recruiter Zorg, via telefoonnummer 06-40185372 of Saskia Dekker, Afdelingscoördinator Hestia Alphen aan den Rijn, via telefoonnummer 088-9961757.We nodigen tussentijds al kandidaten uit!

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Interne kandidaten hebben voorrang in deze procedure.

Regio:

Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Werkdagen:

Ploegendienst

Startdatum:

zo spoedig mogelijk

Sluitingsdatum:

24-02-2020

Locatie:

Alphen aan den Rijn

Contactpersonen:

Barbara van Baarle
tel.: 0640185372
mobiel: 0640185372
Terug naar boven