Stichting Horizon Ambulant Team
< Terug naar lijst

Ervarend Leren Coach (PEL medewerker) - 36 uur per week

Solliciteren

Ben jij de motiverende en enthousiaste coach die kinderen en  jongeren leert zelf keuzes te maken en verantwoordelijkheid te dragen? Dan bieden wij jou een geweldige functie binnen ons Ambulante team in Rotterdam!

Wat ga je doen?

In de functie van PEL medewerker outdoor zal je met kinderen en jongeren individueel activiteiten uitvoeren vanuit de methodiek van het Ervarend Leren. Je werkt met kinderen en jongeren en soms ook met hun ouders / gezinnen. Het betreft kinderen en jongeren die in behandeling zijn in een open of jeugdzorgplus behandelgroep van Horizon, of ze wonen in  pleeggezinnen, onderwijs krijgen op een Cluster 4-school van Horizon in Zuid Holland of Rijnmond, een ambulant traject krijgen via Horizon.
De activiteiten liggen vooral op het fysieke vlak, vinden meestal plaats buiten de bekende omgeving van de jongere en variëren in duur van enkele uren tot een paar dagen aansluitend.
Je ressorteert onder de afdelingscoördinator van het ambulante team, waaronder ook andere ambulante hulpverleningsvormen vallen. Je werkt binnen de PEL afdeling (projecten ervarend leren). Het team is gehuisvest op locatie het Bergse Bos en op locatie Rijnhove in Alphen aan den Rijn. De uitvoering van de activiteiten vind plaats door heel Zuid-Holland.

PEL kenmerkt zich door de activerende vorm van hulpverlening. Ervarend leren brengt deelnemers in uitdagende situaties, waarin zij zelf keuzes maken en verantwoordelijkheid dragen voor de uitkomst. De nadruk ligt op doen, ervaren en reflecteren. Opgedane ervaringen en inzichten worden vertaald naar het dagelijkse leven. Dit helpt hen zelf regie te nemen over hun gedrag en leven. Jongeren, kinderen en ouders doen ervaringen op in fysieke opdrachten en uitdagingen. Het unieke van de PEL inzet is dat deelnemers echt voelen hoe het is als ze uitdagingen anders aanpakken. Confrontaties en succeservaringen gaan hand in hand.

Wat vragen wij van jou?

 • Je stimuleert kinderen en jongeren met complexe gedragsproblematiek en hun ouders/opvoeders om zelf de regie over hun leven te pakken;
  Je bent in het bezit van een HBO diploma SPH, Pedagogiek of vergelijkbaar;
 • Je hebt ervaring in het werken met kinderen / jeugdigen met ernstige gedragsproblematiek en hun ouders;
 • Je hebt kennis van en ervaring in het werken met buitenactiviteiten en van de methodiek Ervarend Leren;
 • Vanzelfsprekend heb je een zelfstandige werkhouding, ben je flexibel met betrekking tot het werk en het werken op onregelmatige tijden en bezit je goede communicatieve vaardigheden;
 • Je bent een doorzetter en staat stevig in je schoenen.

Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).


Wat bieden jou?

 • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
 • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie is ingedeeld in schaal 7. Het salaris bedraagt maximaal € 3285,52 bruto per maand bij een fulltime (36 uur per week) dienstverband;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
 • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg

Solliciteer en contact

Ben jij de PEL medewerker die zich in dit profiel herkent en denkt “dit is mijn volgende uitdaging!” Solliciteer dan direct! We ontvangen je CV en motivatiebrief uiterlijk 7 maart 2020. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esther van der Steeg, Afdelingscoördinator, telefoonnummer 06 – 23797892 of Rick de Jeu, Werkbegeleider Pel, telefoonnummer 06-27080195.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Referentienummer:

2020-Z-437

Regio:

Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Werkdagen:

Dag

Startdatum:

10-03-2020

Sluitingsdatum:

07-03-2020

Locatie:

Rotterdam

Contactpersonen:

Barbara van Baarle
tel.: 0640185372
mobiel: 0640185372
Terug naar boven