Stichting Horizon Midgaard
< Terug naar lijst

Zij-instromers pedagogisch medewerkers - 28 tot 32 uur per week

Solliciteren

Ben jij politieagent, brandweerman of -vrouw, (ambulance) broeder, militair of heb je een ander maatschappelijk betrokken beroep? Dan willen we jou uitdagen om maatschappelijk het verschil te komen maken met onze jongeren!

Sta je stevig in je schoenen en wil je je ervaring in je huidige baan met opgroeiende jongeren vanuit een ander perspectief invulling geven? Dan bieden wij jou de mogelijkheid om je carrière een boost te geven en een geweldige switch te maken! Wij gaan buiten de gebaande paden werven in de jeugdzorg en zijn daarom op zoek naar jou!
 

Wij zoeken zij-instromers die in combinatie met de start van een gerichte studie de uitdaging aangaan om met onze jongeren te werken met gedragsproblematiek, die ontstaan zijn door meegemaakte trauma’s in het verleden. Dus wil jij aan de slag als Pedagogisch Medewerker bij JeugdzorgPlus locatie Midgaard in Den Haag, dan is dit jouw baan!

Wat ga je doen?

Zet jij alles op alles om onze jongeren een veilige thuis te bieden?  Kernwoorden als doorzetter, kennis, lef en intuïtie, maken jou tot de pedagoog die de jongeren zo hard nodig hebben. Ervaring met dit soort jongeren heb je ook in je huidige baan, alleen het papiertje ontbreekt. Je wilt een rolmodel voor ze zijn en het verschil voor ze maken. Jij kunt hun angst en verlangens zien en wilt hún leven leren kennen. Je bent in staat om beetje bij beetje een opening te vinden en vertrouwen op te bouwen. Je helpt hen bij het aanleren van sociale vaardigheden en het vergroten van de zelfredzaamheid. Je draagt samen met ander pedagogisch medewerkers de verantwoordelijkheid voor het leefklimaat op de groep, dat stimulerend is voor de opvoeding, begeleiding en behandeling van de jongeren.


Locatie Midgaard

Bij locatie Midgaard wordt specialistische zorg verleend conform de methodiek JouwZorg aan jeugdigen van 12 - 18 jaar die te kampen hebben met gedragsproblematiek, al dan niet gecombineerd met psychiatrische problematiek en/of een licht verstandelijke beperking. We bieden perspectief en gaan hard aan slag met het gezin en/ of netwerk waar de jongere onderdeel van is. En we maken natuurlijk ook stappen in de zelfstandigheid van de jongere zelf. Dit doen wij onder andere door een intensieve intake vanuit JOUWZORG, om daarna vanuit eigen keuze, met of zonder maatregel, uit te stromen naar bijvoorbeeld SCHOOL2CARE, WOONSTUDIO’S of THERAPEUTISCHE PLEEGZORG.


Wat vragen we van jou?

 • Je hebt ervaring als politieagent, militair, brandweerman-/vrouw, (ambulance)broeder of in een ander maatschappelijk betrokken job;
 • Je bent bereid om te leren en je nieuwe materie eigen te maken;
 • Je omarmt de methodiek JouwZorg en bent in staat vanuit die methodiek te werken;
 • Je hebt affiniteit en recente, relevante ervaring met onze doelgroep;
 • Je bent in staat tot objectieve observatie en rapportage;
 • Je kunt zowel individueel als groepsgericht met jongeren werken;
 • Je onderhoudt contact met ouders/verzorgers en externe instantie;
 • Het draaien van onregelmatige diensten en weekenden vind je geen probleem;
 • Als persoon ben je een doorzetter, flexibel, enthousiast en sta je stevig in je schoenen. Je hebt aantoonbaar ontwikkelde competenties op het vlak van sensitiviteit, probleemanalyse, samenwerken, stressbestendigheid, zelfvertrouwen, integriteit en zelfreflectie.

Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou?

 • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat.
 • Salaris conform CAO Jeugdzorg:
  • Pedagogisch medewerker B is ingedeeld in schaal 7. Het salaris bedraagt minimaal €2210,52 en maximaal €3.159,16 bruto per maand bij een fulltime job (36 uur).
  • Senior Pedagogisch Medewerker is ingedeeld in schaal 8. Het salaris bedraagt minimaal €2.310,93 en maximaal € 3471,71 bruto per maand bij een fulltime job (36 uur).
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week.
 • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Solliciteer en contact

Ben jij de zij-instromer die zich in dit profiel herkent en denkt “dit is mijn volgende uitdaging!” Solliciteer dan direct! Voor meer informatie kun je contact opnemen met het afdelingshoofd, Kenny Blanken via telefoonnummer 06-40153442.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in deze procedure.

Regio:

Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Tijdelijk

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Sluitingsdatum:

07-03-2020

Locatie:

Den Haag

Contactpersonen:

Barbara van Baarle
tel.: 0640185372
mobiel: 0640185372
Terug naar boven