Stichting Horizon Rijnhove
< Terug naar lijst

Werkbegeleider - 28 tot 32 uur per week

Solliciteren

Ben jij een ervaren pedagogisch medewerker en ga jij de uitdaging aan om met het hele systeem van de jongere(n) te werken met ernstige (gedrags)problematieken? Kan jij naast de pedagogische ondersteunende en begeleidende werkzaamheden, (mede) sturing geven aan de trajectplanning en vormgeving van de diverse trajecten, de gezinsmentoren coachen, alle werkzaamheden afstemmen binnen het team en kan jij een voorbeeldrol vervullen? Dan bieden wij jou de geweldige functie van werkbegeleider voor Gezin Totaal op onze locatie Rijnhove in Alphen aan den Rijn aan!

 

Wat ga je doen?

Je geeft mede vorm aan het verder ontwikkelen van het nieuwe behandelprogramma binnen Horizon residentiele jeugdhulpverlening genaamd Gezin Totaal.

Je zorgt voor de afstemming van alle werkzaamheden binnen het team. Je draagt zorg voor het rooster, de financiën, je levert een bijdrage aan teambesprekingen, stagebegeleiding en inwerkprogramma’s. Dit alles in een 24-uurs situatie waarbij je onregelmatig werkt. Je behandelt, begeleidt, stimuleert, activeert, ondersteunt en observeert het gezin, deels in een residentiële setting en zoveel als mogelijk binnen een ambulant traject. Het opstellen en uitvoeren van behandelplannen is voor jou geen probleem en je voelt je als een vis in het water in een leidende richtinggevende rol binnen het werken met gezinnen. Samen met je collega’s zorg je voor een optimaal behandelklimaat waarin je vorm geeft aan de trajecten, behandeldoelen en concrete pedagogische activiteiten.

Gezin Totaal

Op de Arend en de Meerkoet (beiden Gezin Totaal) behandelen en begeleiden we gezinnen met jeugdigen in de leeftijd van 6-18 jaar. De behandelmethodiek die wij hanteren heet Gezin Totaal. Bij Gezin Totaal richt de behandeling zich niet alleen op het kind, maar op het complete gezin en het netwerk daaromheen. De gezinnen die hiervoor in aanmerking komen, zijn vastgelopen en vaak is er sprake van probleemgedrag bij de jeugdige(n). Dit probleemgedrag zorgt voor de uiteindelijke aanmelding bij Gezin Totaal en dit is een traject op maat.

De gezinsmentoren kijken met ieder individu binnen het gezin op welke levensgebieden hij of zij problemen ervaart. Op basis hiervan zal samen met het gezin en een team van professionele hulpverleners een perspectiefplan gemaakt worden. Wat thuis kan, gebeurt thuis of binnen het eigen netwerk van het gezin. Toch kan het ook nodig zijn dat het gezin tijdelijk even uit elkaar gaat, bijvoorbeeld om weer op adem te kunnen komen. In dat geval kan er gezamenlijk  gekozen worden om de jeugdige(n) tijdelijk een (deeltijd) plek aan te bieden in een van beide groepen. Het doel is dat het gezin binnen 3 tot 6 maanden weer zoveel mogelijk zelfstandig verder kan. Wanneer dit niet mogelijk blijkt, wordt er gezamenlijk gezocht naar een duurzaam alternatief.

Wat vragen we van jou?

  • Je bent in het bezit van een HBO diploma (SPH, Pedagogiek, MWD, Toegepaste Psychologie, CMV);
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met residentieel werken en inclusief het ondersteunen van ouders/systemen.
  • Je bent een doorzetter die flexibel in kan spelen op onverwachte situaties;
  • Je bent in staat tot objectieve observatie en rapportage van de gezinnen in zijn geheel en jeugdigen individueel. Je kunt zowel individueel als groepsgericht werken met jongeren. Je beschikt over kennis van en inzicht in groepsdynamische processen, de toepassing en integratie van opvoedingstheorieën, gedragstherapeutische technieken en de gangbare gedragsbeïnvloedingmethoden. Omdat je intensief met de systemen/gezinnen werkt, is het belangrijk dat je jouw kennis en inzichten over kunt dragen op de ouders en/of andere opvoeders.
  • Je hebt aantoonbaar ontwikkelde competenties op het vlak van planning, coördinatie, coaching, samenwerken, stressbestendigheid, zelfvertrouwen, integriteit, zelfreflectie en professionele distantie.

Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).
 

Wat bieden wij jou?

  • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
  • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie Werkbegeleider is ingedeeld in schaal 8. Het salaris bedraagt minimaal €2210,52 en maximaal €3.159,16 bruto per maand bij een fulltime (36 uur per week);
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
  • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
  • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.


Solliciteer en contact

Ben jij de werkbegeleider die zich in dit profiel herkent en denkt “Yes! Dit is mijn volgende uitdaging!” Solliciteer dan direct!Voor meer informatie kun je contact opnemen met Barbara van Baarle, Recruiter Zorg, via telefoonnummer 06-40185372 of Jon Tober, Afdelingscoördinator, via telefoonnummer 088-9961756.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Interne kandidaten hebben voorrang in deze procedure.

Referentienummer:

2019-Z-396

Regio:

Noord-Holland
Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Startdatum:

Zo spoedig mogelijk

Sluitingsdatum:

07-03-2020

Locatie:

Alphen aan den Rijn

Contactpersonen:

Barbara van Baarle
tel.: 0640185372
mobiel: 0640185372
Terug naar boven