Stichting Horizon Midgaard
< Terug naar lijst

Senior Pedagogisch Medewerker - 36 uur per week

Solliciteren

Ben jij de stevige, gemotiveerde en flexibele senior pedagogisch medewerker die wij zoeken? Heb je affiniteit voor onze doelgroep en wil je graag onderdeel uitmaken van ons team? Dan bieden wij jou de geweldige functie van pedagogisch medewerker bij Midgaard in Den Haag!

Wat ga je doen?

Je bent gericht op de begeleiding en behandeling van de individuele jeugdigen binnen de leefgroep en op het handelen in complexe/ crisissituaties. Je kiest hierbij zelf de toe te passen methodiek en je bent in staat deze waar nodig aan te passen/ hiermee te variëren, binnen de kaders van het behandelplan. De organisatorische setting is zodanig dat bij de inhoudelijk meer complexe situaties geen direct beschikbare en bereikbare terugvalmogelijkheid is op een team, een leidinggevende of gedragswetenschapper. Toetsing van de ingezette handeling is pas achteraf mogelijk.

Naast je reguliere taken als Pedagogisch medewerker ben je primair verantwoordelijk voor de procesbewaking m.b.t. observatie, behandeling, begeleiding en verzorging van de jongeren, het goed vasthouden van de JouwZorg werkwijze en processtappen. Je voert complexe interventies uit, zowel groeps- als individueel gericht. In crisissituaties en bij incidenten na kantoortijden (tijdens avond- en weekenddiensten) vorm jij het aanspreekpunt voor overige teamleden en derden. Je signaleert knelpunten en stagnaties in de behandeling van jongeren en in werkprocessen, waarbij je in samenspraak met verantwoordelijke functionarissen acties onderneemt om deze te verhelpen. Daarnaast draag je bij aan de implementatie van verbetermaatregelen die voortvloeien uit bijvoorbeeld ons kwaliteitssysteem. Tot slot is de werkinhoudelijke coaching van Pedagogisch medewerkers  B eveneens jouw aandachtsgebied. 

Locatie Midgaard


Bij locatie Midgaard wordt specialistische zorg verleend conform de methodiek JouwZorg aan jeugdigen van 12 - 18 jaar die te kampen hebben met ernstige problematiek, al dan niet gecombineerd met psychiatrische problematiek en/of een licht verstandelijke beperking. We bieden perspectief en gaan hard aan slag met het gezin en/ of netwerk waar de jongere onderdeel van is. En we maken natuurlijk ook stappen in de zelfstandigheid van de jongere zelf. Dit doen wij onder andere door een intensieve intake vanuit JOUWZORG, om daarna vanuit eigen keuze, met of zonder maatregel, uit te stromen naar bijvoorbeeld SCHOOL2CARE, WOONSTUDIO’S of THERAPEUTISCHE PLEEGZORG.

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent in het bezit van een HBO diploma (SPH, Pedagogiek, MWD, Toegepaste Psychologie, CMV);
 • Je omarmt de methodiek JouwZorg en bent in staat vanuit die methodiek te werken;
 • Je bent SKJ geregistreerd;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met residentieel werken en werken met ouders/systemen;
 • Je bent een doorzetter die flexibel in kan spelen op onverwachte situaties;
 • Je kunt zowel individueel als groepsgericht werken met jongeren;
 • Je hebt aantoonbaar ontwikkelde competenties op het vlak van sensitiviteit, probleemanalyse, samenwerken, stressbestendigheid, zelfvertrouwen, integriteit, zelfreflectie en professionele distantie.

Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).


Wat bieden wij jou?
 

 • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
 • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie Pedagogisch Medewerker A is ingedeeld in schaal 8. Het salaris bedraagt minimaal €2210,52 en maximaal €3.159,16 bruto per maand bij een fulltime (36 uur per week);
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
 • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Solliciteer en contact

Ben jij de senior pedagogisch medewerker die zich in dit profiel herkent en denkt “dit is mijn volgende uitdaging!” Solliciteer dan direct! Voor informatie kun je contact opnemen Barbara van Baarle (Recruiter Zorg), via telefoonnummer 06-40185372. Zij informeert je graag uitgebreider over de locatie Midgaard. 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Referentienummer:

2019-Z-406

Regio:

Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Startdatum:

zo spoedig mogelijk

Sluitingsdatum:

07-03-2020

Locatie:

Den Haag

Contactpersonen:

Barbara van Baarle
tel.: 0640185372
mobiel: 0640185372
Terug naar boven