Stichting Horizon Rijnhove
< Terug naar lijst

Gezinsmentor voor Gezin Totaal - 32 uur per week

Solliciteren

Ben jij de stevige, gemotiveerde en flexibele gezinsmentor die wij zoeken? Heb je affiniteit met onze doelgroep en wil je graag onderdeel uitmaken van ons team? Dan bieden wij jou de geweldige functie van gezinsmentor op onze groep De Meerkoet op onze locatie Rijnhove in Alphen aan den Rijn!

Wat ga je doen?

Als gezinsmentor ben je een spil in het web. Je onderhoudt contacten met alle gezinsleden, met belangrijke betrokken personen uit het eigen netwerk van het gezin, met andere betrokken professionele hulpverleners, de plaatsende instantie en het eigen team van hulpverleners binnen Gezin Totaal. Je signaleert, bespreekt en rapporteert. Je staat naast het gezin en steunt, coacht en begeleid hen in hun hulpvragen. Het doel is niet dat alle problemen binnen 3 tot 6 maanden zijn opgelost, maar wel dat er weer voldoende vertrouwen is binnen het gezin om samen verder te gaan en dat de juiste hulp die hierbij nodig is in gang is gezet. Dit vraagt van jou als professional een kritische blik, lef om zaken bespreekbaar te maken, een actieve rol in het meedenken met het gezin en een luisterend oor.

Op de Meerkoet verblijven jeugdigen in de leeftijd van 8-12 jaar. De behandelmethodiek die wij op de Meerkoet aanbieden heet Gezin Totaal. Bij Gezin Totaal bieden we hulp aan gezinnen met kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar. De gezinnen die hiervoor in aanmerking komen zijn vastgelopen en vaak is er sprake van probleemgedrag bij de jeugdige(n). Dit probleemgedrag zorgt voor de uiteindelijke aanmelding bij Gezin Totaal, maar de hulp richt zich op het volledige gezin. Gezin Totaal is een traject op maat.

De gezinsmentoren kijken met ieder individu binnen het gezin op welke levensgebieden hij of zij problemen ervaart. Op basis hiervan zal samen met het gezin en een team van professionele hulpverleners een perspectiefplan gemaakt worden. Wat thuis kan, gebeurt thuis of binnen het eigen netwerk van het gezin. Toch kan het ook nodig zijn dat het gezin tijdelijk even uit elkaar gaat, bijvoorbeeld  om weer op adem te kunnen komen. In dat geval kan er gezamenlijk gekozen worden om de jeugdige(n) tijdelijk op te nemen bij Horizon. Een andere optie is dat het gehele gezin wordt opgenomen bij Horizon. Het doel is dat het gezin binnen 3 tot 6 maanden weer zoveel mogelijk zelfstandig verder kan. Wanneer dit niet mogelijk blijkt, wordt er gezamenlijk gezocht naar een duurzaam alternatief.

Wat vragen wij van jou?

  • Je hebt een afgeronde vakgerichte HBO opleiding (bijv. SPH);
  • Je hebt ervaring met jeugdigen in de basisschoolleeftijd en daarnaast met het werken binnen het gezin;
  • Je hebt affiniteit met en recente, relevante ervaring in de jeugdhulpverlening, met name residentieel werken;
  • Je beschikt over kennis van en inzicht in (groeps)dynamische processen, de toepassing en integratie van opvoedingstheorieën, systemisch werken, gedragstherapeutische technieken en de gangbare gedragsbeïnvloedingsmethoden;
  • Je bent bereid om wisselende diensten en gezinsverkenningsweken te draaien.

Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou?

  • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
  • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie is ingedeeld in schaal 7. Het salaris bedraagt maximaal €3.285,52 bruto per maand bij een fulltime (36 uur per week) dienstverband;
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
  • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
  • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Solliciteer en contact

Ben jij de pedagogisch medewerker die zich in dit profiel herkent en denkt “dit is mijn volgende uitdaging!” Solliciteer dan direct! Voor informatie kun je contact opnemen met Barbara van Baarle, Recruiter Zorg via telefoonnummer 06 401 853 72.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Referentienummer:

2019-Z-385

Regio:

Noord-Holland
Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Startdatum:

zo spoedig mogelijk

Sluitingsdatum:

07-03-2020

Locatie:

Alphen aan den Rijn

Contactpersonen:

Barbara van Baarle
tel.: 0640185372
mobiel: 0640185372
Terug naar boven