Stichting Horizon Rijnhove
< Terug naar lijst

Flexpool Pedagogisch Medewerkers – Minimaal 30 uur per maand

Solliciteren

Voor onze locatie Rijnhove zijn wij voor de crisisgroepen, gesloten en open residentiële settings per direct op zoek naar stevige, gemotiveerde en flexibele Pedagogisch Medewerkers voor minimaal 30 uur per maand. Interesse? Solliciteer dan direct voor onze flexpool!

Wat ga je doen?

Je behandelt, begeleidt, ondersteunt en observeert jeugdigen in de groep en op school. Je maakt de jeugdigen op alle momenten van de dag mee door de roulerende diensten die je draait. Je bent er als ze opstaan, tijdens het ontbijt, in klas, na schooltijd, je kookt voor ze, eet met ze mee, brengt ze naar bed en overnacht regelmatig. Je geeft directe ondersteuning en verzorgt de dagelijkse rapportage. Op basis van het behandelplan en vanuit jouw expertise vul je je dienst in, in samenwerking met je team. Je weet daarin een goed evenwicht  te vinden tussen aandacht voor jeugdige en de groep en de onderlinge dynamiek. Je bekijkt per situatie wat elk jeugdige nodig heeft. Je stimuleert de jeugdigen en hun ouders/opvoeders om via persoonlijk leiderschap zelf de regie over hun leven te (her)pakken.

Over locatie Rijnhove

Met geheel eigen sport- en onderwijsvoorzieningen biedt Rijnhove residentiële zorg en onderwijs aan jeugdigen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar met complexe ontwikkelings-, leer-, en/of gedragsproblemen. Hierdoor hebben zij extra aandacht en begeleiding nodig die hun ouders/opvoeders niet voldoende zelf kunnen geven. De jeugdigen verblijven zowel overdag als ’s nachts op de groep. De behandelgroepen bestaan uit acht tot tien jeugdigen, welke samen met de groepsleiders een woning delen.

Wat vragen wij van jou?

  • Jouw pedagogische hart gaat sneller kloppen voor jeugdigen met complexe problemen. Ondanks de moeilijke omstandigheden  weet jij  met jouw passie, lef en doorzettingsvermogen, met kleine stapjes, het jeugdige weer jeugdige te laten zijn.
  • Vanuit jouw flexibele en betrokken houding weet jij de jeugdigen zowel in de groep als op school een veilige en vertrouwde omgeving te bieden, waar ze zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.
  • Je bent in staat verbinding te maken en zo snel duidelijk te krijgen wat een jeugdige nodig heeft.
  • Je weet (verbaal) agressief gedrag  te de-escaleren en de onderliggende hulpvraag van het jeugdige te herkennen.
  • Je hebt bij voorkeur een afgeronde vakgerichte HBO opleiding (bijv. SPH).
  • Werkervaring is een pré, liefst  in een gesloten residentiële setting met een vergelijkbare doelgroep en je  bent bekend  met het werken met ouders/systemen.
  • Je beschikt over kennis van en inzicht in groepsdynamische processen, de toepassing en integratie van opvoedingstheorieën, gedragstherapeutische technieken en gangbare gedragsbeïnvloedingmethoden.

Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij?

  • De inschaling is gebaseerd op de CAO Jeugdzorg, schaal 6 (max. €2920,07 o.b.v. een 36-urige werkweek).
  • Je bent inzetbaar op basis van jouw beschikbaarheid, zo kan je een optimale combinatie maken van werk en privé.
  • Daarnaast hebben we aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een eindejaarsuitkering) en kun je je volop blijven ontwikkelen door middel van diverse trainingen via onze Horizon Academie.

Solliciteren en contact

Jouw sollicitatie ontvangen we graag  via de knop “Direct Solliciteren” op onze website. Bij vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Saskia Dekker, Afdelingscoördinator, via telefoonnummer 0172 - 448 800.

Interne kandidaten genieten de voorkeur bij gebleken geschiktheid. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Regio:

Noord-Holland
Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Oproepkracht

Werkuren:

Flexwerken
Fulltime
Parttime

Startdatum:

Zo spoedig mogelijk

Sluitingsdatum:

24-02-2020

Locatie:

Alphen aan den Rijn

Contactpersonen:

Barbara van Baarle
tel.: 0640185372
mobiel: 0640185372
Terug naar boven